Zdravotnícke blúzky - na čo si dať pozor pri výbere

Zdravotnícke blúzky - na čo si dať pozor pri výbere. Vieme, že povinnou výbavou každej doktorky či sestričky je kvalitná zdravotnícka blúzka. No viete, na čo si pri jej kúpe dávať pozor? Ak nie, my vám to teraz ukážeme, tak čítajte ďalej.

zdravotnicke-bluzky-na-co-si-dat-pozor-pri-vybere-1

Materiál zdravotníckej blúzky

Ako prvé, čo si treba všímať na zdravotníckej blúzke je materiál. Presvedčte sa či je materiál vzdušný, a či je na dotyk príjemný. Ak nakupujete online, všímajte si to, z čoho je zdravotnícka blúzka vyrobená.

Komfort zdravotníckej blúzky

Pred nákupom zdravotníckej blúzky si pozrite vaše miery oblečenia, aby vám zdravotnícka blúzka čo najlepšie sedela. Zdravotnícke blúzky sa vyrábajú vo voľnom strihu, aby váš pohyb nebol obmedzený. No dávajte si pozor, aby ste ju nemali príliš voľnú, to by mohlo predstavovať nebezpečenstvo a taktiež by to vyzeralo neprofesionálne. Zdravotnícke blúzky sa vyrábajú v mnohých štýloch a tak si na výbere dajte záležať aby ste nakoniec našli takú, v ktorej sa budete cítiť najlepšie.

Vrecká na zdravotníckej blúzke

Vrecká na zdravotníckej blúzke môžu byť dvojsečným mečom. Jedna stránka vreciek je tá, že sú veľmi nápomocné, môžete si do nich ukladať a prenášať potrebné veci. No zároveň sa môžu preplniť množstvom vecí, čo bráni vášmu pohybu. To môže vytvárať nebezpečenstvo. Preto pri výbere zdravotníckej blúzky premýšľajte aj nad tým, ktoré dôležité veci budete musieť nosiť počas dňa. Ak ale vaša práca nevyžaduje, aby ste mali vrecká alebo si myslíte, že ich nebudete potrebovať, siahnite skôr po zdravotníckej blúzky s obmedzenými, alebo žiadnymi vreckami.

Starostlivosť o zdravotnícku blúzku

V neposlednom rade sa pri kúpe zdravotníckej blúzky pozerajte aj na potrebnú starostlivosť. Starostlivosť o blúzku by mala byť jednoduchá. Skontrolujte si či materiál, z ktorého je ušitá, znesie pranie pri vysokej teplote alebo určené spôsoby prania. Ak sa vo svojej práci často stretávate s kontamináciou alebo s rozliatím tekutiny, zvoľte hrubší materiál. Nezabudnite sa uistiť či vydrží intenzívne čistenie a zároveň si zachová svoju štruktúru. Zdroje: blueskyscrubs.com merchfoundry.com/en